Onze werkwijze

Stap voor stap

Anamnese

Indien u zich aanmeldt in de praktijk zullen wij een afspraak maken voor een eerste onderzoek, bij ons heet dit een biomechanisch onderzoek.

Tijdens dit biomechanische onderzoek zullen wij samen met u teruggaan naar de oorsprong van uw klacht, tijdens een vraaggesprek diepen we de klacht volledig uit en gaan we ook stukje de historie in. Zijn er bijvoorbeeld breuken of operaties die eerder hebben plaatsgevonden, dan kunnen deze van belang zijn voor ons onderzoek maar ook in onze zoektocht naar de oorzaak van uw klacht.

Palpatie en functieonderzoek

Nadat voor ons helemaal duidelijk is waarvoor u komt, gaan we verder met het lichamelijk (voet)onderzoek.

Doorgaans zullen wij beginnen op de behandelbank en daar op zoek gaan naar de pijnlijke structuur. Vervolgens bekijken we de functie en bewegingsmogelijkheden van de voet. Bij klachten in knie/heup/rug, komen deze gewrichten ook aan bod.

Inspectie en podoscopie

We willen weten hoe de stand van de voeten is en hoe u uw voeten gebruikt tijdens het lopen, daarom zullen wij aan u vragen om te gaan staan op de podoscoop (een speciale voetspiegel).

Op de podoscoop zien we de drukken onder de voet, maar nog belangrijker, wij kunnen de volledige stand van de voeten/knie/heup en rug bekijken. Bij het zien van afwijkingen zullen we deze aan u laten zien, zodat u gaandeweg het onderzoek al een beeld krijgt wat onze bevindingen zijn en hoe deze mogelijk relatie hebben tot de klacht.

Ganganalyse

Na het staan op de podoscoop doen wij een ganganalyse, tijdens deze analyse bekijken wij (soms met behulp van camera) hoe u loopt.

We kijken naar verschillende facetten tijdens het lopen, vanuit verschillende hoeken. Tevens maken wij gebruik van een drukmeetplaat, dit is een plaat waarin verschillende sensoren zitten die precies meten waar en hoe hard u terecht komt op de voet.

Schoeninspectie

Samen met u zullen we ook naar de schoenen kijken.

Zijn uw schoenen geschikt voor uw voettype? Is er sprake van een afwijkende slijtage? Maar natuurlijk kijken we ook naar de maat. Indien nodig krijgt u een schoenadvies van ons.

Conclusie en maken behandelplan

Bij ons in de praktijk gaan we samen met u opzoek naar de oorzaak van uw klachten.

Aan het einde van het onderzoek geven wij een samenvatting van onze bevindingen en leggen we, indien mogelijk, aan u uit waar de mogelijke oorzaak van uw klachten ligt. Samen bepalen wij dan ook het behandelplan, dat kan voor de een heel anders zijn dan voor de ander, we kiezen altijd voor een oplossing op maat. Aan de hand van de uitkomst van het onderzoek worden eventuele vervolgafspraken gemaakt.