Ons team van podotherapeuten

staat klaar met een persoonlijke benadering

Podotherapie Alewijnse is een kleine praktijk met oog voor haar patiënten. Professionaliteit, gastvrijheid en een persoonlijke benadering staan bij ons hoog in het vaandel.

Met onze hoofdlocatie in Prinsenbeek, twee locaties in de Haagse Beemden en één in de Belcrum is de praktijk zeer goed bereikbaar vanuit Prinsenbeek, Breda en omliggende dorpen. Vanuit de wijken Breda-Noord, Waterdonken, Belcrum, Princenhage, Westerpark, Tuinzigt, Heuvel en Boeimeer bent u binnen 10 minuten op één van onze locaties. Alle locaties beschikken over ruim voldoende (gratis) parkeergelegenheid (m.u.v. locatie Monné Zorg & Beweging).

Podotherapie Alewijnse

Rianne Alewijnse startte in 2011 haar praktijk in Prinsenbeek onder de naam Podotherapie Prinsenbeek. Toen er in 2012 een nieuwe vestiging in Engelen/’s Hertogenbosch werd toegevoegd is de praktijknaam veranderd naar Podotherapie Alewijnse. In 2014 is de vestiging in Engelen/’s Hertogenbosch overgenomen door een collega podotherapeut.

Sinds 2016 is er een locatie toegevoegd aan de praktijk, die te vinden is in de wijk Haagse Beemden te Breda. Sinds 2016 is Ronald Pepping mede-eigenaar en podotherapeut binnen de praktijk.

Ons team

Rianne Alewijnse

Rianne Alewijnse
Eigenaar en podotherapeut

Aandachtsgebieden: 
Kinder- en jongvolwassene voet, all-round podotherapeut

Werkzaam op locaties: 
Prinsenbeek & Huisartsenpraktijk Haagse Beemden

Sinds 2009 werk ik als podotherapeut. Aanvankelijk ben ik begonnen in een praktijk in Woerden, waar ik veel ervaring op heb gedaan, met name op het gebied van knie/heup/rugproblematiek die voortkomt uit een afwijkend stand/functioneren van de voet en de diabetische voet.

Ik ben in Woerden werkzaam geweest in het diabetische voetteam van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis, waar ik met veel plezier en passie heb gewerkt.

Na mijn verhuizing naar Brabant, ben ik in 2011 de praktijk in Prinsenbeek gestart. Hier werkt ik nu alweer jaren met heel veel plezier en passie. Vooral de combinatie van het runnen van mijn eigen praktijk in combinatie met het podotherapeutische vak geeft mij veel energie.

Naast het patiëntcontact heb ik een grote rol in de organisatorische zaken rondom de diabetische voet en ben betrokken bij verschillende overleggen.

In maart 2022 ben ik afgestudeerd als kinderpodotherapeut.

Ronald Pepping

Ronald Pepping
Eigenaar, podotherapeut en sportpodotherapeut i.o.

Aandachtsgebieden:
Sportgerelateerde blessures, all-round podotherapeut

Werkzaam op locatie:
Prinsenbeek, Monné Zorg & Beweging en MC Kroeten

Na een tijd als fysiotherapeut te hebben gewerkt in verschillende praktijken, heb ik me gespecialiseerd. De voet en enkel heeft altijd mijn interesse gehad in de fysiotherapeutische praktijk en daarom besloot ik om in plaats van een fysiotherapeutische specialisatie de opleiding Podotherapie te gaan doen in deeltijd.

Sinds 2011 mag ik mij officieel podotherapeut noemen en sinds die tijd werk ik ook daadwerkelijk als podotherapeut. Ik heb tot 2016 gewerkt in een grotere podotherapeutische praktijk in de regio Breda/Oosterhout en daarna mij samen met Rianne gevestigd in Prinsenbeek.

In mijn werk als podotherapeut ben ik erachter gekomen dat sportgerelateerde blessures mijn interesse wekken en daarom ben ik per oktober 2016 gestart met de opleiding tot sportpodotherapeut.

Linda Hoftijzer – v.d. Helm
Podotherapeut

Hallo, mijn naam is Linda en ik ben werkzaam als allround (sport) podotherapeut. Afgestudeerd in 2012 en sportpodotherapie afgerond in 2015.

Ik vind het belangrijk om naar een mens totaal te kijken en heb een holistische benadering op gezondheidszorg. Daarom ben ik naast podotherapeut ook energetisch systeem therapeut (in opleiding).

Samen kijken naar de onderliggende oorzaak van klachten is waar ik je graag bij begeleid. Daarnaast lijkt het mij leuk om samen naar toepasselijke oefeningen te kijken om jou ook weer pijnvrij te laten bewegen. Ik ben voor een zo natuurlijk mogelijke aanpak en loop zelf dan ook graag op blote voeten of barefoot schoenen. Steunzolen zijn zeker een therapie mogelijkheid, maar zeker niet de standaard.